Wagenborg Nedlift pakt uit tijdens open dag bedrijven Schoonebeek

Ooit een mobiele boortoren van dichtbij willen bekijken, of machinist willen zijn op een supergrote kraan? Het kan zaterdag op het bedrijventerrein De Vierslagen in Schoonebeek. Liefhebbers van zwaar hijs- en transportmaterieel komen tijdens de open dag op het bedrijventerrein volop aan hun trekken bij Wagenborg Nedlift.

Demonstratie mobiele boorinstallatie

Het wereldwijd werkende bedrijf presenteert en demonstreert een scala aan voertuigen en materieel, waaronder een mobiele boorinstallatie, in gebruik voor het slaan van aardolieputten. Een unicum dat een dergelijke installatie van zo dichtbij kan worden bekeken. Ook worden demonstraties verzorgd met zogenaamde SPMT’s: zelfrijdende plateaus voor het vervoer van superzware lasten, als viaducten of complete gebouwen. Met één vingerbeweging gaan ze links of rechtsaf.

Ondersetuning stichting

Het hele terrein op De Vierslagen staat zaterdag vol met speciaaltransport voertuigen, allerlei soorten kranen en ander materieel. Ook is ruimte gereserveerd voor mensen die op schaal al deze voertuigen en hun werkzaamheden nabouwen en worden films vertoond. Ook is de zwaartransporttrekker, de historische Mack, van de Stichting Transport4transport aanwezig, om de aandacht te vestigen op het door WagenborgNedlift ondersteunde werk van de stichting in Malawi, de productie en distributie van fietsambulances.

De open dag op het bedrijventerrein De Vierslagen is een initiatief van de Industriekring Schoonebeek. Ongeveer tachtig procent van de bedrijven op De Vierslagen zet op 5 juni de deuren open voor het publiek.

Reacties zijn gesloten.