Projectenreis begin juli 2010 naar Malawi geslaagd.

Een enerverende, maar unieke 12 dagen durende reis vanaf Schiphol, via Nairobi in Kenia, naar Lilongwe in Malawi. We werden door onze Malawiaanse contacten opgevangen en hebben bijna alle geplande zaken afgehandeld.

Het proces rondom de ambulances

Van het vragen om feedback in de dorpjes over het functioneren van de fietsambulances en de inzet ervan, het beleven van het leven van de mensen in Malawi, door te slapen, eten en te drinken als een Malawiaan in de dorpjes diep in Malawi, tot aan het doorlopen van het productieproces en administratieve organisatie rondom de productie van de ambulances.

Voorzitter Roel Barkhof overhandigd ambulances aan Minister Kachere van Malawi

De nationale pers

We hebben in Malawi de nationale pers middels televisie, radio en kranten gehaald en mochten de minister van Gehandicapten en Ouderenzorg ontmoeten en haar 2 fietsambulances overhandigen, waarvan zij zelf mocht bepalen in welk dorp de ambulances ingezet mochten worden. Inmiddels zijn er rond de 400 geproduceerd door de 16 malawiaanse medewerkers onder leiding van Peter Meijer, die de managing director van Sakaramenta in Blantyre is. Door de media aandacht zullen, naar verwachting, meer organisaties investeren in de fietsambulances.

Fotomateriaal op de site

Wij zullen de komende perioden als ons film- en fotomateriaal publiceren op deze site. Een eerste indruk van een overhandiging van een ambulance kunt u vinden op video nieuws.

Reacties zijn gesloten.