Fietsambulances in Salima

Op 15 juli reisden T4T-bestuursleden André Scheper, Arjan Kolkman, Carron Tambala en Grace Mweenge naar Salima om het nieuwe bestuurslid en opvolger van Berend van der Weide, dominee Maureen Tchuwa te ontmoeten en het landbouwproject te bekijken dat ze uitvoert met weduwen, alleenstaande moeders en vrouwen die leven met hiv.

Ze werden verwelkomd met zang en dans van de vrouwen en daar ontmoetten ze ook Ricky Mwenyewe, vertrekkend bestuurslid en nu hoofd van het fietsambulanceproject van CISER, projectpartner in Mangochi district.

Ze bezochten de akkers om te zien waar de dames aan het boeren zijn en om te zien hoe het project het beste kan groeien.

Op 16 juli stonden mensen vroeg op, want de dag zat vol met activiteiten die begonnen met een bezoek aan een jong meisje genaamd Doreen, die een comfortabel prothetisch been nodig heeft omdat ze haar been verloor door verkeerde toediening van medicatie. Van daaruit gingen ze naar het dorp om de GPS-coördinaten te bepalen waar ze later ambulances zouden schenken – een geschonken door onze penningmeester ter ere van zijn ouders en de andere door een andere sponsor.

Na de GPS-meting gingen ze enkele delen opnemen van onze 15e jubileum muziekvideo uitgevoerd door Mozze Chaps, geschreven door T4T-oprichter Berend van der Weide.

Na de video opnames gingen ze naar het distributie-evenement dat werd opgeluisterd door parlementslid Gerald Phiri, het stamhoofd, traditionele autoriteiten, ons team en leden uit het dorp.

Er werden toespraken gehouden door onze penningmeester, het parlementslid, het stamhoofd en andere belanghebbenden voordat 2 ambulances en 19 dekens werden uitgedeeld.

Reacties zijn gesloten.